Medica Kosova non-governmental organization (NGO)    English   Shqip

Forum

Gjate luftes se fundit ne Kosove mijera gra perfshire edhe nje numer te burrave, konsiderohen te jene te mbijetuar te dhunes seksuale. Kjo forme e dhunes eshte perdorur si mjet i luftes me qellim te instalimit te frikes, denigrimit, percmimit dhe lenjes se plageve te thella ne ndergjegjen e popullit per nje kohe e gjate.
E lenë menjane dhe e neglizhuar përgjatë viteve të pas luftes nga i tere spektri i shoqerise kosovare, kjo kategori e popullates ne heshtje ka vazhduar te barte jo vetem dhimbjet e thella shpirterore dhe psikologjike, por edhe pergjegjesine morale.

Cili eshte mendimi juaj per kete kategori te shoqerise? Si duhet te mbeshteten te mbijetuarit e dhunes seksuale gjate luftes?Warning: mysql_num_fields() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/liinach/www/medicakosova.org/topic_post.php on line 162

Warning: mysql_fetch_object(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/liinach/www/medicakosova.org/topic_post.php on line 167

“Medica Kosova” is established in Aug 1999 and registered as a local NGO since Oct 2003 for improving mental and physical situation of women affected by war and post-war violence. The support consists of psychosocial counseling, legal assistance, provision of agricultural and bee-keeping activities for increasing family incomes, medical care in the center ambulance and the mobile unit traveling to the villages of Dukagjini Region. To this end, the organization implemented over 30 projects providing social and rehabilitation services, reproductive health care, women’s access to properties and other legal rights, and since 2011 access to justice and documentation of war rape.

Read more